Ekonomi

Bakan Koca açıkladı! 10 ile 12 bin 700 sağlık personeli görevlendirilecek

Koca, sosyal medya hesabından “depremden etkilenen 10 ilden birinde hizmet için gönüllü yer değiştirme çekilişi” ile ilgili açıklama yaptı.

Bakan Koca, depremden etkilenen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa için 71 ilden isteğe bağlı yer değiştirme kurası ile 12 bin 700 atama daha yapılacağını belirterek, şu bilgileri paylaştı:

İsteğe Bağlı İlçe Ortası Yer Değiştirme Kurasına nasıl başvurulur?

“İsteğe bağlı atamaların 1881’i uzman tabip, 249’u tabip, 146’sı uzman diş hekimi, 232’si diş hekimi, 81’i eczacı, 4 bin 255 hemşire, 1302’si ebe, 4 bin 24’ü sağlık memuru ve teknisyeni olmak üzere 530’u diğer gruplarda yer alan sağlık personelidir. Başvurular Sağlık Bakanlığı Randevu ve Yer Değiştirme Yönetmeliği çerçevesinde İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Kuraları için Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden yapılacak olup, son gün 15 Mart.”

Yerleştirmeler noter huzurunda yapılacaktır.

Yerleştirmelerin 30 Mart’ta noter huzurunda yapılacağını kaydeden Fahrettin Koca, şunları söyledi: “Yerleştirmede öncelik hizmet puanı ve hizmet süresi yüksek olan personele verilecektir. Tercih, hizmet puanı ve hizmet süresi aynı olanlar arasında kura ile belirlenecektir.”ifadesini kullandı.

Bakan Koca, “http://pbs.saglik.gov.tr” adresinden detaylı bilgi alınabileceğini kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu