Haber

İngiliz medyası: Macron, Çin ile gerilimi artıracağı için NATO’nun Japonya’da bir ofis açmasına karşı çıkıyor

ABD’nin Hint-Pasifikbölgede Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü’ne (NATO)emsal ittifaklar inşa etme konusunda Japonya’da NATOİrtibat bürosu açma planı alınırken, ittifak üyesine bu gelişmeler hakkında bilgi verildi. Fransa’nınrahatsız olduğu belirtildi.

Financial Times’a (FT) konuşuyorum Fransız yetkililerenazaran NATO’nungelecek yıl japonyaBaşkent Tokyo’dairtibat büroları açma planlarını onaylama konusunda isteksiz Fransa, NATO’nun tüzüğünde belirtilen bölgeye erişimi, yani Kuzey Atlantik ilesınırlandırmayı gerekli görüyor:

“Kuzey Atlantik anlamına gelen NATO’nun kapsamı, Şart’ın hem V. Maddesi hem de VI. Maddesi tarafından Kuzey Atlantik tarafından alenen sonlandırılmıştır.”
“Bölgedeki hiçbir ülkenin NATO irtibat ofisi yoktur. NATO’nun bölgede durumsal farkındalığa ihtiyacı varsa, temas noktası olarak belirlenmiş büyükelçilikleri kullanabilir”

“Paris aylardır müzakereleri aksatıyor”

Gazeteye konuşan konuyla ilgili kişiler, Fransa’nıntavrın NATO’nun Japonya ofisi ileaylardır devam eden müzakereleri zorlaştırıyor.”söylenmiş.

İçeriden Fransız yetkililer, Başkan Emmanuel MacronNATO-Çin gerilimini tırmandıracak herhangi bir plana katılmaktan çekiniyoruz” vurgu yaptı. Buna göre Elysee Sarayı, konu NATOMedyanın üyeleri arasında tam bir istişare olmaksızın yer almasından da memnun değil.

Macron’a göre bu büyük bir hata olur

Nisan içinde Çinceziyaret etmek ‘ Avrupa’nın ABD’siEmir olmamak ve stratejik özerklik kazanmak’mesajla tamamla Fransa Cumhurbaşkanı NATO’nun Kuzey Atlantik’inÖtesine yayılmaması gerektiği mesajını da veriyor. makron, geçen hafta yaptığı açıklamada, NATOOnu spektrumunu ve coğrafyasını genişletmeye zorlamakla büyük bir hata yaparız.”söz konusu.

Japonya’da NATOirtibat ofisi açmak. 31 NATO üyesi oy birliği gereklidir. Kuyu Fransa’nınbunu önleme potansiyeline sahiptir. Paris’inkonumunuzla ilgili haberler, Macron’un Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ileröportaj maratonu Avrupa’nın ABD’sitakip etme Tayvanhakkında Çin ileçatışmaya girmemekSözlerini bitirdikten 2 ay sonra patlak verdi.

“Asya’da türünün ilk örneği olacak”

özellikle NATO Anglosaksonüyeleri, Çin ve Kuzey Koregerekçesiyle Hint-Pasifikgeçen ay kendi topraklarındaki varlıklarını güçlendiriyor Nikkei Asia, Japonya Dışişleri Bakanı Yoshimasa Hayashi “Asya’da türünün ilk örneği olacak NATO irtibat bürosuna ev sahipliği yapmak için görüşüyorlar”hakkında konuşmuştu.

Japonya’nın savaş siciline ve insanlığa karşı suçlara Çin referansı

Bu Çin’inilk tepki Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Asyajeopolitik rekabet için bir güreş alanı değildir. NATO’nun Asya-PasifikDevam eden saldırganlığı ve müdahalesi, kaçınılmaz olarak bölgesel barış ve istikrarı baltalayacak ve kamp çatışmasını körükleyecektir.” uyarmıştı. daha sonra japonya20. yüzyılın ilk yarısında Asya’daişgal, savaş ve insan hatası siciline referansla “Saldırganlık geçmişi göz önüne alındığında, askeri güvenlik konusunda daha dikkatli olması gerekiyor. Asya Pasifikkamp çatışmalarını ve askeri çatışmaları hoş karşılamaz.uyarılmıştı.

‘NATO’nun Hint-Pasifik angajmanını resmi yapar’

FT’yekonuşuyorum Uluslararası Stratejik Araştırmalar Enstitüsü’nün (IISS) Japonya uzmanı Yuka KoshinoTokyo ofis planı ‘NATO, Hint-Pasifik angajmanını resmi ve sürdürülebilir hale getirecek’sebebi destekledi.

https://twitter.com/Antiwarcom/status/1665855508060749825

2007’den beri yemek yapmaya çalışıyorum

Japonya Dışişleri Bakanı Hayashi “Görüşme halindeyiz ama henüz detaylar kesinleşmedi”, ABD Büyükelçisi Koji Tomita “Açılışı destekliyoruz”diyerek ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg2007’de sadece ima ettiği NATO irtibat ofisi Başbakan Şinzo Abe NATO karargahını ziyaretinden bu yana gündemde. Haziran 2022’de bir NATO zirvesine katılan ilk Japon lideri. Başbakan Fumiyo KişidaGelecek ay yapılacak NATO zirvesinde hazır bulunması bekleniyor.

Stoltenberg’e göre ‘Asya, Avrupa demektir’

Geçen hafta Asya’daneler oluyor Avrupaiçin, Avrupa’daneler oluyor Asyaönemli ve bu nedenle NATOmüttefiklerin Hint PasifikOrtaklarıyla ortaklığımızı güçlendirmesi daha da önemli”konuşuyorum Stoltenberg, tam yerini söylemeden, ‘NATO irtibat ofisi talebi olduğu için kurma ihtimalini araştırıyorlar’söz.

Hint-Pasifik’e göz diktiler

Haziran 2022 Madrid Zirvesi’nde kabul edilen yeni Stratejik Kavram belgesinde Rusya ‘en değerli ve doğrudan tehdit’olarak sınıflandırırken Fayansİlk kez ‘tehdit unsuru’onu aramak NATO, Hint-Pasifik 2030 Gündemien değerli şeylerden biri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu