Haber

Polonya Cumhurbaşkanı Duda, CIA Başkanı Burns ile bir araya geldi

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Lideri Bill Burns Polonya’nın başkenti Varşova’da bir ortaya geldi.

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Lideri Bill Burns, Ukrayna’nın ardından Polonya’ya geçti. Polonya Ulusal Güvenlik Ofisi Lideri Jacek Siewiera toplumsal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile CIA Lideri Burns’ün Polonya’nın başkenti Varşova’da bir ortaya geldiğini aktararak, “Cumhurbaşkanı Duda, Ankara ve Kiev ziyaretlerinin akabinde Varşova’da bulunan CIA Lideri William Burns ile akşam saatlerinde görüştü” dedi. Genel güvenlik durumunun yanı sıra son gelişmelerinde de ele alındığını aktaran Siewiera, “Polonya-ABD sınırında bugün çok iş var” dedi.

Burns, dün Zelenskiy ile görüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy yaptığı açıklamada, dün CIA Başkanı Burns ile başkent Kiev’de bir araya geldiğini aktararak, “Onunla bir görüşme yaptık. Ukrayna için değerli olan tüm mevzuları konuştuk” sözlerini kullandı. Zelenskiy ayrıyeten, Burns görüşme öncesi Rusya’nın füze saldırısı nedeniyle sığınakta beklediğini aktardı.

ABD ve Rusya’nın istihbarat liderleri Ankara’da bir araya gelmişti

CIA Başkanı Burns ve Rusya Dış İstihbarat Servisi Başkanı Sergey Naryshkin, geçtiğimiz pazartesi günü Ankara’da bir ortaya gelmişti. Ankara’daki görüşme, Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’ya yönelik başlattığı akınlardan bu yana ABD-Rusya ortasında bilinen birinci üst seviye temas olmuştu. – VARŞOVA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu